Nemokamas siuntimas įsigyjant prekių už Є300 ir daugiau!

0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Ar kada susimąstėte, kodėl 5 žvaigždučių viešbučiuose taip gera ilsėtis? Miegamajame praleidžiame net trečdalį gyvenimo, kadangi miegas yra itin svarbus kokybiškam gyvenimui bei darbui. Miegamasis turėtų būti vieta, kur po sunkios darbo dienos galima atsipalaiduoti, nusiimti kaukes ir kristi į jaukius patalus, pamiršus apie visos dienos rūpesčius.

Indecori dalinasi keliomis idėjomis, kaip patiems susikurti prabangos užuovėją miegamajame.

 

1. Išplanavimas

Ar kada esate įsigyję baldą, kuris nuostabiai atrodė parduotuvėje, bet jį atvežus namo tiesiog…netilpo? Būtent dėl šios priežasties prieš perkant bet kokį baldą ar daiktą savo miegamajam, žinoti savo miegamojo matmenis yra tiesiog būtina. Jums tereikia paimti popieriaus lapą ir iš paukščio skrydžio nupiešti miegamojo planą, pažymint visas duris, langus, bei išmatuoti visas kraštines.

 

Kaip dėstyti baldus?


Pirmasis, daugiausiai vietos užimantis baldas, yra be abejonės lova. Gražiausiai lova atrodo ją pastačius palei ilgiausią sieną, arba kuri yra matoma vos įėjus pro duris. Paskui pasižymėkite, kur bus spinta, naktiniai staliukai, o jeigu atsiras vietos - ir fotelis ar kojūgalio pufas, augalai ir tt.

 

2. Spalvinė schema

Dauguma namų šeimininkų renkasi neutralias spalvas, kadangi jos yra “saugiausios”. Bet ar kada susimąstėte, kad neutralios spalvos taip pat pabosta labiau nei tinkamai parinktas spalvų derinys?

Kviečiame eksperimentuoti. Nuvykus į įkvepiantį tapetų bei audinių saloną, pasirinkite vieną spalvingą tapetą su raštu, augalų ar gyvūnų motyvais. Analizuokite, stebėkite, kokias spalvas matote, ir pasirinkite 2-3 spalvas, kurios ir bus jūsų gidas.

 

 

Ko Jums nepasako interjero dizaineriai?

Pritaikius 60%-30%-10% proporcijas, spalvas be problemų galėsite panaudoti miegamajame. Didžiausias skaičius reiškia pagrindinę dominuojančią spalvą, vidurinysis - antrinę, o mažiausias skaičius reiškia akcentinę spalvą.

 

Ekstra patarimas: sienų spalvą parenkame paskutinę, kadangi ji apjungia visas kambario spalvas.

 

3. Apšvietimas

Kad kuo greičiau panirtume į sapnų karalystę, turėtume pasirūpinti tinkamu apšvietimu. Miegamajame turėtų vyrauti ramus šiltos spalvos apšvietimas iš bent trijų skirtingų šviesos šaltinių - pagrindinis šviestuvas, skaitymo taškinis šviestuvas, dekoratyviniai šviestuvai ant kavos staliukų, spintos apšvietimas. Šilta apšvietimo spalva imituoja saulėlydį ir mūsų kūnas pradeda gaminti melatoniną.  

 

4. Patogus čiužinys ir kokybiška antklodė

Geras miegas ir sveikata neatsiejami nuo kokybiško miego pagrindo - čiužinio. 5 žvaigždučių viešbučio kambariuose galima rasti tik minkščiausius, jaukiausius ir patogiausius čiužinius. Rinkdamiesi čiužinį, būtinai prigulkite ir išbandykite jo minkštumą, kietumą bei kitas savybes salone. Kai kurie žmonės mėgsta miegoti kaip ant debesėlio, o kitiems patogesnis miegas ant kietesnio pagrindo.

Antklodei ir pagalvei taipogi verta skirti didesnę savo biudžeto dalį, kadangi kokybiškos antklodės ir pagalvės dėka jums neskaudės galvos, o naktį nesušalsite ar nesuprakaituosite. Nerekomenduojame rinktis sintetinio užpildo, kadangi jis nesugeria drėgmės, žymiai daugiau prakaituojama. Verčiau rinktis užpildą iš natūralaus šilko, sojos, ar bambuko pluošto. Prieš įsigydami paklauskite pardavėjų, ar jų užpildai yra natūralaus, ar sintetinio pagrindo.

 

 

5. Aukštos kokybės patalynės komplektai

Viskas, kas tiesiogiai priglunda prie kūno - naktiniai, patalynė, pledai, netgi kilimas - turėtų būti aukščiausios kokybės, kokią galite įpirkti. Aukštos kokybės patalynės komplektai yra geras pasirinkimas planuojant miegamojo atnaujinimo biudžetą. Investavus į kokybiškus patalynės komplektus, jie ilgiau tarnaus nei prastesnės kokybės patalynė, kurią reikės keliskart dažniau keisti.

Thread Count (audinio pynimo tankis) nebėra svarbiausias faktorius, kuris nustato patalynės komplekto kokybę. Nemažai apie medvilninės patalynės kokybę pasako tiesiog...jos bendras svoris, žinoma su keliomis išimtimis. Taipogi reikėtų atkreipti dėmesį į audinio, nėrinių, siuvinių (jei tokie yra) kokybę bei išdirbimą.

 

Šiandien pasiūloje yra ne tik tradiciniai patalynės komplektai, o taipogi Indecori Tinginio Patalynė, skirta skubantiems. Ji turi integruotą natūralaus šilko-bambuko užpildo antklodę, kuri yra skalbiama kaip įprastas patalynės komplektas. Šios inovacijos dėka namų šeimininkai gali skalbti, džiovinti ir iškart mėgautis patalynės teikiamais privalumais negaišdami laiko antklodės įvilkimui ir išvilkimui.  Viskas, ką turėsite papildomai įsigyti prie šio  Tinginio Patalynės™ komplekto -pagalves pagal jūsų miegojimo poreikius.

 

 

Audinio tipas

Kodėl verta investuoti į natūralius audinius iš medvilnės (Egipto medvilnės audinys yra itin tvirtas bet tuo pačiu ir švelnus, o satino audimas turi žvilgesio bei taipogi yra itin švelnus), šilko, Tencelio (veganiška šilko alternatyva)?

Natūralūs audiniai ir pluoštai turi puikias termoreguliacines savybes, todėl taip neprakaituojama kaip su poliesterio audiniu bei užpildu. 

 

Aukštos kokybės prancūziški nėriniai

 

 

Premium Satino patalynės žvilgumas bei kruopštus apipavidalinimas

 

 

Tencelio patalynė - audinys, gaminamas iš greitai atsinaujinančių šaltinių kaip eukalipto ar bambuko celiuliozės. Veganiška šilko alternatyva.

 

 

Kilimai

Kilimas ar kilimėlis miegamajame taipogi yra puiki investicija ir vienas paprasčiausių ir greičiausių būdų atsinaujinti miegamąjį. Pagal dizaino taisykles, įprastai kilimas miegamajame turėtų būti tokio dydžio, kuris apimtų visą perimetrą aplink lovą bei naktinius staliukus. Jeigu nenorėtumėte investuoti į didelį kilimą, kita puiki alternatyva - mažesni jaukūs kilimėliai šalia kojų, kad ryte būtų malonu pastatyti kojas.

 

Kilimą taipogi verta rinktis kuo natūralesnį. Daugiausiai šilumos ir jaukumo priduoda natūralios vilnos kilimas. Taipogi egzistuoja vilnos-šilko kilimai, kuriuose šilkas nuostabiai persilieja ir vis kitaip žvilga, sukurdamas chameleoninį efektą. Šie kilimai yra vieni brangiausių rinkoje. O jeigu visgi norėtųsi mėgautis chameleoniniu kilimu neišleidžiant tūkstančių - rinkoje yra nuostabių skalbiamų kilimų ir kilimėlių, kurių medvilnės-akrilo duetas beveik identiškai atkartoja šilko-vilnos vizualą. Tokie kilimai puikiai tinka veganams, nemėgstantiems šilko, arba tiesiog norintiems turėti praktiškesnius namus.

 

Medvilnės-akrilo duetas, sukuriantis šilko-vilnos efektą

 

 

6. Tamsinančios užuolaidos

Geriausi viešbučiai, kurie investuoja į kokybišką miegą, turi tamsinančias užuolaidas (blackout curtains). Šio tipo užuolaidos yra visiškai nepralaidžios saulės spinduliams - galėsite mėgautis saldžiu miegu ryte, kuomet saulė jau būna patekėjusi.

 

7. Namų kvapai bei patalynės dulksnos

Puikus būdas nuraminti nervus ir paruošti organizmą giliam miegui - tinkamai parinktas kambario kvapas. Raminančiais kvapais laikomi levandų, ramunėlių, jazmino, bergamotės ir kt. Patalynės dulksnas bei n amų kvapą vertėtų taipogi rinktis itin kokybiškus, sertifikuotus, kadangi pigiuose neretai naudojami kenksmingos medžiagos, kurias įkvepiame.


Patalynės dulksnos turi kelias geras savybes. Visų pirma dulksnos gali būti naudojamos po skalbimo, norint turėti natūraliai iškvėpintus patalus. Taipogi, dulksną galima užpurkšti kas vakarą ant pagalvės užvalkalo, kurio kvapas leis greičiau panirti į sapnų karalystę.

 

 

 



Daugiau News

Kada paskutinį kartą skaitėte skalbiklio sudėtį? Patarimai kaip suteikti pavasarinės gaivos skalbiniams
Kada paskutinį kartą skaitėte skalbiklio sudėtį? Patarimai kaip suteikti pavasarinės gaivos skalbiniams

Pavasaris jau čia ir saulės spinduliukai bei skraidančios dulkės praneša apie tai, kad galbūt reikėtų pasidaryti pavasarinę talką ;)  Po truputį apkeičiame vietomis rūbus - žieminius slepiame, o pavasarinius - dedame ir kabiname į spintą. Bet prieš tai visuomet neblogas variantas yra atgaivinti ir viską išsiskalbti nuo dulkių ir "užsistovėjusio" kvapo.  Indecori komanda bei draugų šeimos jau prisijaukino švelniausius odai bei aplinkai ekologiškus skalbiklius, po kurių nereikia minkštiklio! Galima rinktis iš trijų kvapų, kurių kiekvienas yra tiesiog waaaaaau! Namuose jau nebeturim šimto kūnui visiškai nedraugiškų skalbimo priemonių, apsiribojame tik keliais produktais!
Skaityti daugiau
Kas yra veganiškas šilkas bei kuo ypatingi Tencelio patalynės komplektai?
Kas yra veganiškas šilkas bei kuo ypatingi Tencelio patalynės komplektai?

Skaityti daugiau
ĮKVĖPKIME SPALVŲ: Turkio ir pieno baltumo duetas
ĮKVĖPKIME SPALVŲ: Turkio ir pieno baltumo duetas

Kviečiame sekti naują INDECORI rubriką - "ĮKVĖPKIME SPALVŲ", kad dar lengviau galėtumėte sukurti svajonių namus. Taip pat patarimus galėsite skaityti ir  www.indecori.lt  naujienų skiltyje.
Skaityti daugiau